Blindegeleidehond Pelco

in categorie Nieuws

De blindengeleidehond Pelco (vernoemd naar een oud bestuurslid van stichting Blindenhulp) maakt het leven van een blinde- of slechtziende een stuk makkelijker. Men is hierdoor mobieler en zelfstandiger, wat echt een wereld van verschil kan maken.

Het professioneel fokken, opvoeden en opleiden van een KNGF geleidehond kost gemiddeld €40.000,-. Deze kosten hebben betrekking op de hele loopbaan van de hond: vanaf geboorte tot en met pensioen. Ook de begeleiding van cliënten en nazorg vallen hieronder.

Wij sponsoren ieder jaar een deel van de opleiding en begeleiding van een blindengeleidehond. We hebben tijdens de jubileumlunch van de KNGF in oktober 2021 zelf kunnen zien en voelen hoe ongelooflijk betrokken men is bij iedere hond die wordt opgeleid. De training is zeer divers: stoepen aangeven, commando’s opvolgen, obstakels omzeilen… Uiteindelijk moeten ze het zelf kunnen. Elke dag nemen de trainers de honden mee om te oefenen op straat. Daarnaast hebben ze prachtige buitenruimtes waar ze lekker kunnen hollen en spelen met elkaar.

Blindegeleidehond Pelco oefent op een trap.

Meer nieuws

Ga naar de inhoud